E&E Glasses

Under en skoterfärd i den norrländska fjällvärlden skapades de första tankarna och skisserna till det norrländska varumärket E&E Glasses.
Duon bakom varumärket heter Erik & Emilia, de två glasögonskaparna har sitt säte i Umeå där de på dagarna inspireras av den norrländska kulturen som tar sig uttryck i deras glasögonbågar. Exempelvis glasögonbågen Tärnaby med sin kantiga form och spräckliga färg återspeglar den norrländska fjällvärlden.

Eftersom bågar ofta ses som något dyrt och dessutom kräver synfel, valde E&E Glasses att skapa trendriktiga glasögonbågar som en självskriven accessoar i varje garderob och där prisklassen ligger mellan 400-1000kr.

Därför säljs glasögonbågarna inte bara på webshopen, utan även i sköna klädbutiker. Du kan självklart välja om du vill sätta in glas i bågarna, eller bara använda dem med fönsterglas.

Glasögonen är namngivna efter norrländska orter såsom Umeå, Dorotea, Boden och Jokkmokk. Med kollektionen av solglasögon har E&E  blickat söderut och inspirerats av Svenska sommarorter såsom Tofta, Sandhamn och Båstad.

“Vi inspireras av den svenska modevärlden när vi designar våra glasögonbågar. Den stilfullhet som finns i svensk design är något som vi vill föra vidare till den accessoar som glasögon är.

Vi vill genom den norrländska kulturen och vår design fortsätta att sätta Norrland och Sverige på kartan”
Erik&Emilia, E&E Glasses

2017-07-13T11:56:23+00:00