Medfinansieras av Europeiska unionen

FILMSKAPANDE ENTREPRENÖR PRISAS

Under en mingelmiddag för unga entreprenörer på torsdagen (den 18 april) delade Västerbottens landshövding Helene Hellmark Knutsson ut priset Young Startup Award. Priset instiftades för åtta år sedan av inkubatorerna BIC Factory och Uminova Innovation. 

Årets vinnare, Kristoffer Pettersson, är kreatör, filmskapare och grundare av mediebolaget Stoffe Pettersson Media. Kristoffer startade upp bolaget 2018 och är en alumn från företagsinkubatorn BIC Factory.

– Det känns kul och stort att bli uppmärksammad på det här sättet! Att få det här priset känns som ett kvitto på att jag inte har gett upp utan att jag har fortsatt i upp- och nedgångar. Att bli uppmärksammad för allt mitt arbete ser jag som en inspiration till andra entreprenörer, säger Kristoffer Pettersson.

Inkubatorerna BIC Factory och Uminova Innovation vill med Young Startup Award uppmuntra unga, drivna och talangfulla entreprenörer som är goda förebilder för morgondagens entreprenörer. Vinnaren tilldelas även en prispeng på 10 000 kronor, sponsrat av det tidigare startup-företaget Aptum, numera Presto. 

– Årets Young Startup Award går till Kristoffer Pettersson som är driven, kreativ och professionell i sitt entreprenörskap. Han hjälper sina kunder att bygga starka varumärken på ett visuellt och inspirerande sätt, säger Lena Öhlund, verksamhetsledare på BIC Factory.

Mingelmiddagen arrangerades i samband med Young Startup Day som syftar till att inspirera fler unga att starta företag. På Young Startup Day deltog omkring 325 personer på plats i Väven.

Arrangörer bakom Young Startup Day är Umeå kommun, Länsstyrelsen, Ung Företagsamhet Västerbotten, BIC Factory, Uminova Innovation, eXpression samt Presto.

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news