Medfinansieras av Europeiska unionen

Ida Backlund deltar på Young Startup Day

För andra året i rad anordnas den 11 oktober Young Startup Day på Sliperiet i Umeå, vars huvudsyfte är att inspirera unga människor att bli egna företagare. Nu är det klart att den prisade lokala entreprenören Ida Backlund kommer bli intervjuad från scen som en av programpunkterna.

Ida Backlund grundade vid 22 års ålder löshårsföretaget Rapunzel of Sweden och började sin företagarkarriär hos inkubatorn BIC Factory. På nio år byggde Ida upp Rapunzel till att omsätta över 120 Mkr. För ett år sedan valde Ida att lämna över ledarskapet och sälja majoriteten av sina aktier. Nu sitter hon istället i styrelsen tillsammans med majoritetsägarna och investmenbolaget Valedo Partners. Idag har hon också startat ett eget investmentbolag, Backlund Invest, där hon framförallt investerar i e-handelsföretag i tidiga skeden.

– Jag kommer berätta om resan med Rapunzel of Sweden. Det företag som jag varit med och byggt upp, sett växa och som nu tagit nya stora egna kliv. Men också om min nya roll som styrelsemedlem och investerare, vad jag söker efter i affärsidéer och hos entreprenörer jag möter, säger Ida Backlund.

– Fantastiskt kul att Ida kan vara med som den världsförebild hon är för både befintliga och blivande entreprenörer. BIC Factory har genom åren arbetat aktivt med att synliggöra de goda förebilder vi har. Nu kan vi se att satsningen varit fruktbar då det inspirerat fler till att våga starta eget, säger Lena Öhlund, verksamhetschef vid BIC Factory.

BIC Factory är tillsammans med Umeå Näringslivsservice, Länsstyrelsen Västerbotten, Ung Företagsamhet Västerbotten och företaget Aptum arangörer av Young Startup Day.

Anmälan är nu öppen
Idag, den 31 augusti, öppnar även anmälan till eventet upp via Young Startup Days hemsida, www.youngstartup.se.

– Förra året blev det helt fullsatt och vi räknar med minst lika stort intresse i år. Så det gäller att anmäla sig innan det är för sent. Alla som känner att de är intresserade av ungt företagande är välkomna, säger Linus Stark, näringslivsutvecklare vid Umeå Näringslivsservice.

Ytterligare minst en talare tillkommer till det fullmatade programmet, som förutom Ida Backlund innehåller en föreläsning från den Shanghaibaserade entreprenören Tom Xiong samt pitcher från de tre företag som är nominerade till Årets unga företag på Umeågalan.

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news