Medfinansieras av Europeiska unionen

Nystartat filmproduktionsbolag på BIC Factory

Samuel Olsson och Gustav Orrefors från filmproduktionsbolaget JAQ Studios erbjuder tjänster inom film och digital media
Samuel Olsson och Gustav Orvefors, JAG Studios.

JAQ Studios Film & Media är ett nystartat filmproduktionsbolag som erbjuder tjänster inom film och digital media till företag och organisationer.

Verksamma i företaget är Samuel Olsson och Gustav Orvefors. De är båda sprungna ur konstnärskollektivet med samma namn; JAQ Studios. Tillsammans producerar de informationsfilmer, produkt- och utbildningsvideos, kortfilmer, reklamfilmer, experimentfilmer och musikvideos.

– Vi vill ge företag och organisationer möjlighet att utöka den visuella kommunikationen genom rörlig bild i sociala medier, webb, tv med mera. Idag förväntar sig mottagare att få snabb och lättförståelig information via rörlig bild. Med vår kompetens och erfarenhet kan vi producera moderna filmer åt företag som till exempel vill informera om sin tjänst eller kommunicera internt i företaget, säger Samuel Olsson.

Samuel och Gustav kommer ursprungligen från Västerås respektive Tjörn. De lärde känna varandra när de studerade Digital medieproduktion vid Umeå universitet. Film har varit en konst- och uttrycksform för de båda sedan tidig ålder.

– Vi är båda passionsdrivna och brinner för den konstnärliga delen i filmskapandet. När vi inte arbetar med kunder producerar vi kortfilmer för vår personliga portfolio. Vårt mål är att bli etablerade filmmakare i den svenska långfilmsindustrin, säger Gustav Orvefors.

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news