Medfinansieras av Europeiska unionen

JohannaN i samarbete med Adam Tensta

Den tidigare BIC:aren JohannaN har tillsammans med musikern Adam Tensta tagit fram en ny kollektion smycken som heter ”This is home” i en manifestation om tillhörighet. Att ha möjlighet att kalla en plats sitt hem är en mänsklig rättighet, oavsett om man kommer från Sverige eller utomlands, vilket dessa smycken står upp för.

”Jag vill att smyckena ska berätta om mitt förflutna och min framtid som modern svensk (svensk, finsk och gambiansk) och om hur Sverige faktiskt ser ut idag” säger Adam Tensta om kollektionen och dess inspiration.

Smyckena är handgjorda i nyckelfri mässing i Bangkok där JohannaN har sin produktion. Ledorden för JohannaN är hållbarhet och kvalitet vilket ska genomsyra produkterna.
”Adam har i flera år burit mina smycken så att ta det ett steg vidare med en hel kollektion tillsammans kändes helt naturligt. Ett samarbete där våra gemensamma värderingar får ta plats. Vi är nog båda personer som tycker att det viktigt att använda det utrymme man får, ges och tar till att själva vara en del av den förändring man vill se. Och det är också anledningen till att ”This is home” nu finns” säger Johanna Nilsson, JohannaN.

Kollektionen släpps den 11:e april och kommer att kunna köpas på JohannaNs hemsida.

https://www.johanna-n.com/

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news