Medfinansieras av Europeiska unionen

Yogastudion gör ”exit” från BIC med flaggan i topp!

Bic Factory, Maria, Yogastudion.

Maria Bergmark, grundare av Yogastudion, tar sommarledigt och flyttar ut från BIC Factory.

Hur kom du på idéen till ditt företag?

– Jag startade Yogastudion för att jag själv ville lära mig mer om yoga och det fanns inget ställe att gå till här i Umeå. Jag har alltid motiverats av att se saker växa och utvecklas berättar Maria.

Under tiden på BIC har Maria bland annat hittat lämplig lokal ”öst på stan” för sin verksamhet, kommit igång med konceptet ”företagsyoga” och arbetat för att synliggöra och skapa acceptens för yoga som hälsobefrämjande aktivitet.

– Min BIC board, (rådgivande skuggstyrelse), har varit ett fantastiskt stöd under den här tiden. De har utmanat, peppat och bekräftat mig. Det har varit guld värt berättar Maria.

Vilka är dina viktigaste lärdomar?

– Ge aldrig upp. Som enmansföretagare måste du även ta tag i de mindre roliga delarna med att driva eget. Skriv kontrakt med alla du inleder samarbete med. Jag har kommit till insikt om att jag gillar och behöver utmaningar, att jag gillar långsiktighet och struktur och att man inte alltid behöver akademisk utbildning för att lyckas.

Vilken är din nästa utmaning?

– Vet inte riktigt just nu, kanske dags att sätta upp lite nya mål. På sikt vill jag kunna anställa tre personer på heltid och det är verkligen en utmaning att hitta kompetenta yogainstruktörer. Det räcker inte heller med att vara ”duktig yogainstruktör” man måste kunna göra andra saker också som t ex ta emot kunder på rätt sätt och få dem att känna sig välkomna. Då man ofta jobbar ensam måste man våga ta tag i oförutsägbara händelser.

– Jag är en livsglad person som ständigt vill känna att jag och företaget utvecklas. Det är precis samma med företaget som med yogan man blir aldrig riktigt fullärd, menar Maria.

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news