Medfinansieras av Europeiska unionen

MILJONSTÖD FÖR SATSNING PÅ UNGT ENTREPRENÖRSKAP

Foto; Aaron Lindblom, Sekai Media. På bild från vänster; Lena Öhlund, verksamhetsledare, Jenny Björs, projektekonom, Kerstin Edvardsson, projektledare och Fredrik Lundberg, vd Umeå Kommunföretag

Umeå Kommuns företagsinkubator för unga, BIC Factory, tilldelas 14 miljoner kronor för projektsatsningen ViiBIC – Västerbottens inkluderande och internationella företagsinkubator. Förutom att tillhandahålla lokaler, stöd och nätverk till nystartade företagare i Umeå har projektet ett särskilt fokus på inkludering, internationalisering och hållbarhet. Nytt är också att erbjuda digitala inkubatorplatser genom konceptet BIC-Workaround som gör att insatserna riktas till unga entreprenörer i hela Västerbottens län samt Arvidsjaur och Arjeplog.

– Med projektet vill vi stärka en mångfald av unga företagare för att göra deras produkter, tjänster och verksamheter mer hållbara, stödja dem att göra internationella affärer och bidra till att fler utlandsfödda unga entreprenörer får bättre förutsättningar att utveckla sina företag, berättar Lena Öhlund, verksamhetsledare BIC Factory.

Projektsatsningen startar januari 2023 och pågår under tre år och för att lyckas med satsningen har BIC Factory knutit till sig strategiska samarbetspartners som tex Röda Korset och Arbetsförmedlingen. Till BIC Factory kan unga entreprenörer som nyligen startat, eller är på gång att starta företag, vända sig med en ansökan om plats. Vid urval bedöms såväl personlig motivation och drivkraft som affärsidéns potential. Finansiärer är Umeå Kommun, Tillväxtverket (EU) och Region Västerbotten. Huvudman för projektet är Umeå Kommunföretag AB.

– Det här är en viktig satsning som vi gör, som vi hoppas kan inspirera till förändring och bidra till en större mångfald och ännu fler livskraftiga företag till näringslivet i regionen, säger Fredrik Lundberg, vd för Umeå Kommunföretag.

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news