Medfinansieras av Europeiska unionen

Ny delägare och kompetens till Thnx Innovation

Magnus Jonsson (tv), ny delägare i Thnx Innovation, här tillsammans med Richard Lindberg (th), VD och grundare.

Magnus Jonsson går in som delägare i Thnx Innovation. Magnus har ca 10 års erfarenhet av tjänste- och produktutveckling och gott renommé i branschen. Han kommer senast från en tjänst som ansvarig för produkt- och tjänsteutveckling på Hi5, ett av Norrlands snabbast växande IT-företag. Nu följer Magnus sin dröm om entreprenörskap och går in som ny delägare i Thnx Innovation tillsammans med grundaren och VDn Richard Lindberg.

– Det känns väldigt spännande att gå in och hjälpa till att bygga det här bolaget tillsammans med Richard. Att få vara med från början i ett så nytänkande, spännande och kompetent företag som Thnx Innovation är en dröm som jag haft sen jag var liten grabb. Jag är också väldigt tacksam över att vi nu tillsammans kommer att kunna bidra till att stärka IT-branschen i Umeå och förhoppningsvis göra Umeåregionen mer attraktiv för fler företag. Det känns så klart tve-eggat att lämna Hi5, jag är både stolt och glad över att jag har haft möjligheten att arbeta där. Men efter många år på samma arbetsplats så kändes tiden mogen att ta nästa steg, säger Magnus Jonsson.

Richard Lindberg grundade Thnx Innovation i juli 2016 och har sedan dess arbetat med att etablera långsiktiga samarbeten med entreprenörer och andra kunder i Umeå och övriga Sverige. Företaget arbetar främst med att hjälpa sina kunder driva utvecklingsprojekt från idé till färdig leverans med ett fokus på att nå ut till målgruppen så tidigt som möjligt.

– Under de nio månader vi varit aktiva har vi dragit igång ett antal långsiktiga samarbeten med entreprenörer både i Stockholm och i Umeå. Det har varit full fart och därför känns det extremt bra att välkomna in en ny partner som kan fortsätta utöka vår affär. Vi har en samsyn i hur kundprojekt ska bedrivas på ett tacksamt sätt och kompletterar varandra mycket bra kompetensmässigt, säger Richard Lindberg, VD för Thnx Innovation.

Kunder är ofta entreprenörer i nystartade företag som behöver en teknisk kunnig medskapare, eller projektägare inom större företag som vill förverkliga en digital produkt, som effektiviserar eller förnyar deras verksamhet på något sätt.

På frågan vad Magnus kommer att tillföra Thnx Innovation, svarar han;

-Mina starkaste egenskaper är drivkraft, engagemang, kreativitet och passion för arbetet. Min bakgrund är framförallt inom business to business-segmentet för produkter och tjänster. Under de senaste åren har jag arbetat med att driva produkt och tjänsteutveckling utifrån perspektiven: affärsmodell, marknad, teknik och förvaltning. I grunden är jag civilingenjör inom data/IT och har nu hunnit med över 10 år inom IT-branschen och levererat i en mängd olika roller, allt från systemutvecklare till produktutvecklingsansvarig, säger Magnus Jonsson.

Om Thnx Innovation
Thnx Innovation arbetar med värdeskapande produktutveckling. De arbetar med både business to business- och business to consumer-produkter och tjänster, främst ur ett strategiskt och ledande perspektiv. Företaget hjälper kunder att utveckla produkter och tjänster till rätt pris, i rätt ordning, med rätt tekniker och kompetenser. Företagets samlade erfarenheter och möjligheten att verka som en oberoende part mellan kunder och en eller flera leverantörer ska säkerställa att kunderna får valuta för sina pengar. Thnx Innovation sitter i dagsläget på företagsinkubatorn BIC Factory.

Web: http://www.thnx.se

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news