Medfinansieras av Europeiska unionen

NYTT BOLAG EFFEKTIVISERAR KUNDERNAS VARDAG – MED VR

Umeå har fått en ny expert på webbutveckling och VR-lösningar. Nystartade aktiebolaget Skanditech som drivs av Filip Lapveteläinen, hjälper sina kunder med skräddarsydda system som underlättar arbetsvardagen.

Skanditech har nyligen registrerats som aktiebolag, men har redan nu flera kunder. Bolaget hjälper företag att effektivisera sina processer så de kan bli mer lönsamma. Det kan handla om alltifrån skräddarsydda hemsidor till plattformar som är direkt kopplade till företagens dagliga verksamhet. Exempelvis har de byggt ett biljettsystem till nattklubben Rouge på Ålidhem.

Vi ser ett växande intresse för användningen av virtual reality (VR) och har bland annat blivit kontaktade av en forskargrupp som undersöker invånarnas syn på utvecklingen av olika stadsdelar. De vill använda VR för att skapa en så verklighetstrogen upplevelse av stadsdelen som möjligt, berättar Filip Lapveteläinen.

Att använda virtual reality är väldigt effektivt i exempelvis utbildningssyfte. De anställda får träna på olika kritiska moment i en virtuell miljö och behöver då inte vara rädda för att göra misstag.

–  Ett företag med hög personalomsättning kan tex använda sig av en VR-lösning för att göra nyanställda produktiva så fort som möjligt. De anställda kan ställas inför fler utmanande arbetsmoment på en kvart något som tidigare tog en hel arbetsdag, berättar Filip.

Skanditechs största styrka är flexibilitet och lyhördhet menar Filip. De jobbar med systematiska återkopplingar till kunden och fångar upp idéer på hur produkten de bygger kan utvecklas och anpassas för att få en så bra slutprodukt som möjligt.

– Det är först nu som vi kan börja se riktigt bra exempel på hur VR-tekniken kan användas för att höja företagens produktivitet. Tidigare var användningsområdena ganska begränsade, men nu går det att göra så mycket mer. Det är en spännande utveckling, säger Filip.

Filip har antagits till BIC Factory med sin företagsidé. Inkubatorn hjälper unga entreprenörer med bland annat affärscoachning, lokaler, skuggstyrelser med mera och Filip är jättenöjd över hjälpen han fått hittills.

– Det har varit otroligt värdefullt. Det är så många som har bra idéer – jag vill verkligen tipsa om att söka upp BIC Factory, säger Filip.

Läs mer på Skanditechs hemsida

 

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news