Medfinansieras av Europeiska unionen

Nytt företag har flyttat in

Bic Factory, Isak Björnström, Caicla AB

Vi välkomnar det nya hållbara företaget Caicla till oss! Caicla (uttalas sajkla) har startat upp verksamhet både i Umeå och Sundsvall. Bolaget hjälper privatpersoner och framförallt villaägare med källsortering för att värna om miljön.

– Vi tycker det ska vara enkelt att återvinna, säger Isak. Våra kunder får sex källsorteringspåsar och en källsorteringslåda och sorterar allt hemma. Sedan tar vi hand om resten och kommer och hämtar allt och ombesörjer att allt återvinns på bästa sätt. Man abbonerar på tjänsten för ca 149 kr i månaden. En liten nyhet som vi snart kommer att lansera är att även kunna hämta pantflaskor och burkar, där vinsten oavkortat går till välgörande ändamål. Isak berättar att de gärna tar emot tips och idéer från sina kunder så de kan fortsätta utveckla, anpassa och skräddarsy konceptet ännu mer.

Bolagets grundare Isak Björnström och Pontus Persson möttes för första gången på Viasat då Isak anställde Pontus en gång i tiden. Sedan dess har de varit måna om att hålla kontakten med varandra då båda gillar att vara ute i naturen och, jaga, fiska och vara till fjälls. Detta utmynnade i att de kom fram till att de båda ville göra något gott för miljön och började kika på olika intressanta branscher. Under ett samtal med Isaks pappa föddes idéen om att hjälpa privatpersoner med källsortering.

– Vi fick sedan stöd av Almi med att göra en marknadsundersökning som gav positivt gensvar och detta blev en bekräftelse på att vi var på rätt spår, säger Isak. Därefter sökte vi in till företagsinkubatorn BIC Factory och blev antagna. På BIC hoppas vi nu kunna komma igång med företaget ordentligt och i ett första steg, etablera oss på orterna Umeå och Sundsvall. Vår marknadsanalys visar att Umeå och Sundsvall är två mycket miljömedvetna städer, så därför börjar vi med dem men sedan är tanken att vi ska expandera till fler städer, berättar Isak. Vår vision är att alla de städer som vi är verksamma i ska vara bäst i Sverige på att återvinna.

Hur har responsen varit från nuvarande kunder?

– Jättebra, alla vi har pratat med gillar idéen, sedan har vi också märkt att många tycker det är skönt att få mer tid över till annat i vardagen.

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news