Medfinansieras av Europeiska unionen

YOGAPROFIL VÄXLAR UPP MED AB – VILL VERKA FÖR ETT HÅLLBART ARBETSLIV

Moa Westman

Yogaentreprenören och beteendevetaren Moa Westman startar företag och satsar helhjärtat på hälsoförebyggande insatser mot företag. Nu tar hon plats i BIC Factorys digitala inkubator som stöttar unga entreprenörer på distans.

Moa Westman har en bakgrund som beteendevetare och är väletablerad inom yoga. Genom företaget Mowes i Norrland tar Moa ett helhetsgrepp om hälsa och välmående ute hos företag med målet att behålla friska och arbetskraftiga medarbetare.

-Jag vill öka kunskapsläget om hälsoförebyggande insatser som gör att företag kan spara pengar, behålla välmående medarbetare och attrahera nya kompetenser. Det lönar sig att lägga insatserna förebyggande istället för att ta tag i sjukskrivningar. Jag kombinerar föreläsningar om bland annat återhämtning för ökat välmående och prestation tillsammans med rörelser och coachning, säger Moa Westman.

Sedan 2014 har Moa hållit yogaklasser, yogaretreats, utbildningar och tagit emot PT-kunder, mestadels i samarbete med Yogastudion Umeå som blivit en viktig språngbräda för Moas fortsatta satsning i egen regi. Likt Yogastudion Umeå, som startade sin entreprenörsresa på företagsinkubatorn BIC Factory i Umeå 2013, tar nu Moa plats i BIC Factorys digitala koncept BIC-workaround för att under två års tid få stöd för fortsatt vidareutveckling och tillväxt.

-Det känns otroligt spännande att få ingå i ett nätverk tillsammans med andra drivna entreprenörer, samtidigt som jag får ett otroligt kompetent stöd från BIC. Mina framtidsplaner är att få Umeå med omnejd att förstå värdet av att investera tidigt i hälsoförebyggande insatser som sparar både företaget och medarbetaren tid, pengar och hälsa. Att tänka prehab istället för rehab, menar Moa Westman.

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news