Medfinansieras av Europeiska unionen

YOUNG STARTUP DAY ÄR TILLBAKA !

Dagen för att inspirera unga med entreprenörsdrömmar är tillbaka. Den 23 november arrangeras Young Startup Day för att inspirera fler att starta företag. Årets event genomförs i ett digitalt format och gästar gör bland andra Helena Helmersson, född och uppvuxen i Skellefteå, tidigare hållbarhetschef och numera vd för klädjätten H&M.

Young Startup Day är eventet som ska inspirera och peppa unga personer i Umeå och regionen att vilja och våga satsa på sina affärsidéer. Eventet arrangeras för sjätte gången i ordningen tisdag den 23 november och livesänds från länsresidenset i Umeå. Under sändningen deltar entreprenörer och företagsledare, samtliga med rötter från Västerbotten, som delar med sig av erfarenheter och inspiration.

– Unga entreprenörer är en viktig nyckelgrupp för länets utveckling. Med Young Startup Day vill vi inspirera både nuvarande och blivande entreprenörer att satsa vidare på sina entreprenörsdrömmar, säger Peter Juneblad, näringslivschef Umeå Kommun.

Helena Helmersson, VD för H&M Group kommer under Young Startup Day att delta och inspirera elever och unga entreprenörer till att våga följa sin passion. Helena kommer att prata om sin egen resa, om hållbarhet och ledarskap som ligger henne varmt om hjärtat samt dela med sig av erfarenheter och framtidsutmaningar hon ser inom branschen.

Filmskaparen Kristoffer Pettersson berättar om sin entreprenörsresa och personliga utveckling under sina år med det egna bolaget Stoffe Pettersson Media. Eventet gästas även av Malinda Larsson och Celina Lindgren, duon bakom Lashlift Skellefteå AB, vars affärsidé startade som ett UF-företag 2019 och efter en lyckad etablering på en ny marknad kunde gå direkt från UF-företag till aktiebolag.

Young Startup Day arrangeras av Umeå kommun, Ung Företagsamhet Västerbotten, BIC Factory, Länsstyrelsen Västerbotten, Uminova Innovation, eXpression Umeå och Aptum.


För mer information, kontakta: Peter Juneblad, näringslivchef, mobil; 070-225 72 15

Anmälan: https://young-startup-day-2021.confetti.events/ 

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news