Medfinansieras av Europeiska unionen

Young Startup Day - the inspiration day for young people is back!

För tredje året i rad anordnas den 18 september Young Startup Day, denna gång i Väven, Umeå. Huvudsyfte är att inspirera unga människor och studenter, men även äldre nytänkare till att våga realisera idéer och starta företag.

Ifjol blev förmiddagseventet helt fullsatt och i år flyttar vi till Väven, vilket innebär större lokaler och möjligheter till att inspirera ännu fler. Förra året lockade Ida Backlund, Fredrik Wester och Tom Xiong med flera till fulla hus. I år välkomnas fler och ambitionsnivån är ännu högre.

Årets inspirationstalare kommer släppas löpande under hösten. Ni kommer bland annat att kunna följa släppen via youngstartup.se and https://www.facebook.com/youngstartupday/ på Facebook.

Livesändning från Västerbottens-Kuriren
För andra året i rad livesänds Young Startup Day av Västerbottens-Kuriren. Det innebär att eventet kan följas av skolungdomar runt om i länet, men även andra som inte själva har möjlighet att vara med på plats, eller som inte får plats i lokalen.

Viktigt med förebilder
Att unga människor och studenter vågar tro på sina idéer är viktigt för Umeå och Västerbotten. Det behövs inspirerande förebilder för att fler ska våga ta steget, och återväxten av nya företagare är viktig för Västerbottens utveckling. Från arrangörshåll tror vi därför mycket på inspiration som verktyg för utveckling.

– Umeå är en ung stad som har gott om kreativa ungdomar, fulla av idéer. Att starta eget företag är ett spännande sätt att få utlopp för sin kreativitet, och förhoppningsvis se den förvandlas till något konkret som växer och utvecklas. Vi lyfter fram exempel på människor som vågat. Det tror vi kan inspirera fler till att ta hjälp med utveckla sina idéer, säger Peter Juneblad näringslivschef i Umeå.

– Vi låter gymnasieelever starta och driva UF-företag, men vi arbetar också med inspiration och kunskapsbyggande kring företagande. Att låta skolungdomar träffa inspirerande entreprenörer, är för oss lika naturligt och viktigt som att de får besöka universitet och andra arbetsplatser, säger Jonas Nordin, regionchef Ung Företagsamhet Västerbotten.

Anmälan öppnar 10 augusti
Vi kommer att släppa talare och fler detaljer kring programmet under hösten, men kom ihåg att redan nu göra plats i kalendrarna för förmiddagen den 18 september. Ni kommer att få lyssna till flera framgångsrika unga entreprenörer med koppling till regionen. Men även till ännu hemliga gäster av hög dignitet.

– Anmälan till Young Startup Day 2017 öppnar via vår hemsida www.youngstartup.se den 10 augusti. Du kommer även kunna anmäla dig via Väven och umea.se. Till dess kommer vi att släppa vår första talare, men också andra spännande inslag. Förra året var det helt fullsatt och vi räknar med minst lika stort intresse i år. Vi välkomnar alla som vill inspireras, ung som gammal. Vi har ordnat en större lokal, men du kan inte räkna med att platserna räcker. Anmäl dig i tid, säger Lena Öhlund, BIC Factory.

Mer information:
Young Startup Day arrangeras av Umeå kommun, Ung Företagsamhet Västerbotten, BIC Factory, Länsstyrelsen Västerbotten, Uminova Innovation och Aptum.

Share the post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

The latest news