Frågor & svar

Här har vi samlat frågor och svar om hur det fungerar på BIC Factory. Tveka inte på att kontakta oss om det är något annat du undrar!

Vad kostar det att sitta på BIC?

Det kostar mellan ca 1680 kr till 2240 kr exkl. moms i månaden beroende på om du vill sitta i vårt öppna kontorslandskap eller ha eget kontorsrum.

Vem kan ansöka till BIC?

Vår målgrupp är unga företagare, kvinnor och män, upp till 40 år som nyligen startat, eller är på gång att starta företag i Umeå. Vi ser gärna att du fyllt 18 år och är klar med gymnasiestudierna, men du kan självklart alltid kontakta oss om du behöver “bolla din idé” och hur du ska ta den vidare.

Vad ingår när jag sitter hos er?

Du får en fullt möblerad kontorsplats för två personer i en kreativ miljö, behovsanpassad affärscoachning, föreläsningar, tillgång till ett starkt nätverk och gemenskap med andra entreprenörer. Utöver det ingår kaffe, skrivare, internet och städning så att du kan fokusera på ditt företagande.

Vad är skillnaden på BIC och ett co-working space?

Den största skillnaden är hjälpen du får. På BIC får du, förutom ett kontor, även en massa behovsanpassat affärsstöd under två års tid. Du blir antagen till oss för att vi tror på dig och din affärsidé, därför kan ett co-working space vara ett bra alternativ när du flyger ut från vår inkubator och söker kontorsplats.

Hur länge kan ett företag sitta hos er?

Du kan vara hos oss i två år, därefter är tanken att du ska kunna stå på egna ben och vara flygfärdig med ditt företag.

Hur söker jag till BIC?

Svara på frågorna i formuläret därefter tar vi kontakt med dig.

Kan jag ha ett jobb vid sidan av?

Ja självklart kan du ha extrajobb vid sidan av men vi ser gärna att du kan avsätta minst 60 % av din tid till att utveckla ditt företag, med målet att på sikt trappa ner extrajobbet och satsa heltid på företaget.

Kan jag få starta eget-bidrag?

Gå in på Arbetsförmedlingens webbplats och se om du är berättigad att söka Starta eget-bidrag.

Vad betyder BIC Factory?

Förkortningen BIC står för Business Innovation Centre, man kan likna oss och namnet med en slags “företagsfabrik”.

Hur startar jag företag?

På Verksamts webbplats finns en massa matnyttig information och tips om hur du kan gå tillväga för att starta företag.

Vilka branscher riktar vi oss till?

Vi välkomnar företag inom alla branscher.

Vågar jag berätta för er om min affärsidé?

Absolut, vi har sekretess så du kan känna dig trygg att berätta om din idé och dina planer. Samma princip gäller när du blir antagen – alla BIC-entreprenörer får skriva på ett sekretessavtal.

Vad är en inkubator?

En inkubator är en miljö där nystartade företag får hjälp och stöd att utvecklas och växa. Inkubatorns främsta uppgift är att erbjuda affärsstöd och nätverk. I många fall kombineras affärsutvecklingsstödet med stödtjänster såsom uthyrning av lokalyta.

Hur hanterar ni coronapandemin?

Vi gör såklart vad vi kan för att minska smittspridningen. Till exempel har vi infört besöksbegräsningar och genomför för tillfället föreläsningar, coachning och skuggstyrelsemöten digitalt. Dessutom har vi utvecklat ett digitalt koncept som ger dig som företagare samma hjälp att utveckla ditt företag helt på distans, men med möjligheten att uppgradera och få tillgång till en kontorsplats i vår inkubator när väl pandemin lättat. Läs mer om det digitala erbjudandet.

Innehållsförteckning