Medfinansieras av Europeiska unionen

Frågor & svar

Här har vi samlat frågor och svar om hur det fungerar på BIC Factory. Tveka inte på att kontakta oss om det är något annat du undrar!

Vad kostar det att sitta på BIC?

En inkubatorplats är fördelaktig på många sätt, inklusive avgiften. Det kostar 1 740 kr eller 2 330 kr exkl. moms i månaden beroende på om du vill sitta i vårt öppna kontorslandskap eller ha ett stängt kontor. En digital inkubatorplats kostar 1 200 kr exkl. moms i månaden. För dig som entreprenör i Västerbottens inland samt Arvidsjaur och Arjeplog erbjuder vi ett reducerat pris på 750 kr exkl. moms i månaden tack vare vår finansiering från Region Västerbotten.

Vem kan ansöka till BIC?

Vår målgrupp är unga upp till 40 år som nyligen startat, eller är på gång att starta företag i antingen Umeå, någon av Västerbottens inlandskommuner eller Arvidsjaur och Arjeplog. Vi ser gärna att du fyllt 18 år och är klar med gymnasiestudierna, men du kan självklart alltid kontakta oss om du behöver ”bolla din idé” och hur du ska ta den vidare.

Vad ingår när jag sitter hos er?

Du får behovsanpassad affärscoachning, föreläsningar, tillgång till ett starkt nätverk och gemenskap med andra entreprenörer. Bor du i Umeå får du dessutom tillgång till en fullt möblerad kontorsplats för två personer i vår kreativa miljö där kaffe, skrivare, internet och städning ingår så att du kan fokusera på ditt företagande.

Vad är skillnaden på BIC och ett co-working space?

Den största skillnaden är hjälpen du får. På BIC får du en massa behovsanpassat affärsstöd under två års tid. Du blir antagen till oss för att vi tror på dig och din affärsidé, därför kan ett co-working space vara ett bra alternativ när du flyger ut från vår inkubator och söker kontorsplats.

Hur länge kan ett företag sitta hos er?

Du kan vara hos oss i två år, därefter är tanken att du ska kunna stå på egna ben och vara flygfärdig med ditt företag.

Hur söker jag till BIC?

Svara på frågorna i formuläret därefter tar vi kontakt med dig.

Kan jag ha ett jobb vid sidan av?

Ja självklart kan du ha extrajobb vid sidan av men vi ser gärna att du kan avsätta minst 60 % av din tid till att utveckla ditt företag, med målet att på sikt trappa ner extrajobbet och satsa heltid på företaget.

Kan jag få starta eget-bidrag?

Gå in på Arbetsförmedlingens webbplats och se om du är berättigad att söka Starta eget-bidrag.

Vad betyder BIC Factory?

Förkortningen BIC står för Business Innovation Centre, man kan likna oss och namnet med en slags ”företagsfabrik”.

Hur startar jag företag?

På Verksamts webbplats finns en massa matnyttig information och tips om hur du kan gå tillväga för att starta företag.

Vilka branscher riktar vi oss till?

Vi välkomnar företag inom alla branscher.

Vågar jag berätta för er om min affärsidé?

Absolut, vi har sekretess så du kan känna dig trygg att berätta om din idé och dina planer. Samma princip gäller när du blir antagen – alla BIC-entreprenörer får skriva på ett sekretessavtal.

Vad är en inkubator?

En inkubator är en miljö där nystartade företag får hjälp och stöd att utvecklas och växa. Inkubatorns främsta uppgift är att erbjuda affärsstöd och nätverk. I många fall kombineras affärsutvecklingsstödet med stödtjänster såsom uthyrning av lokalyta.

Innehållsförteckning