Medfinansieras av Europeiska unionen

Vill du förverkliga din affärsidé?

Vad kul, vi ger dig förutsättningar att lyckas! Våra styrkor är den kultur, kunskap och det arbetssätt som i över 20 år hjälpt unga entreprenörer att bygga hållbara, livskraftiga företag.

Hos oss får du som är mellan 18–40 år och redo att satsa på din affärsidé och driva företag i antingen Umeå, någon av Västerbottens inlandskommuner eller Arvidsjaur och Arjeplog, hjälp att utveckla ditt företag och dig själv som entreprenör under två års tid. Vi erbjuder behovsanpassat affärsstöd, tillgång till ett starkt nätverk, kontorslokaler i en kreativ miljö och en gemenskap och utbyte med andra entreprenörer. Vårt koncept, BIC-Workaround, riktas till dig som av olika anledningar inte kan delta fysiskt i inkubatorn – en digital inkubatorplats där det behovsanpassade stödet som hjälper dig att utveckla företaget sker på distans.

Affärsstöd

Hos oss får du den hjälp du behöver. Du har stor möjlighet att påverka och ta för dig av vårt smörgåsbord av affärsstöd. Ditt driv är avgörande!

Varje termin får du tillgång till affärscoachning med externa konsulter som vi matchar mot dina behov. Vi hjälper dig bygga upp en skuggstyrelse till ditt företag som vi kallar “BIC-board”. En BIC-board består av två till tre personer, ofta företagare med olika kompetenser, som är ditt bollplank under BIC-tiden och hjälper dig att hantera utmaningar och nå dina mål. Föreläsningar och workshops bokas in regelbundet utifrån generella behov hos företagen och vad vi anser skapar värde.

BIC Factorys personal finns alltid tillhands för att peppa och hjälpa dig framåt i din nya karriär som ung företagare. Men kom ihåg, det är du själv som är bossen och tar alla beslut som rör ditt företag.

Affärsstöd BIC Factory
Nätverk BIC Factory

Nätverk

Vi vet att rätt kontakter skapar möjligheter och är avgörande för att bygga ett framgångsrikt företag. Som BIC-företag får du därför hjälp att bygga ditt nätverk. Vi förser dig med rätt kontakter, hjälper dig att skriva och skicka ut pressmeddelanden och synliggör dig och ditt företag i våra kanaler så att du blir en viktig pusselbit i Umeås näringsliv.

Det finns också stora möjligheter till utbyte och lärande med andra BIC-företag, både nuvarande företag och alumner.

Kontor

Är du verksam i Umeå får du tillgång till kontorslokaler i en kreativ miljö mitt i centrala stan. Här ingår allting så som möbler, kaffe, skrivare, städning, internet, mötesrum och förråd. Du får dessutom kollegor på köpet, ja du läste rätt! Här spenderar du dagarna tillsammans med andra drivna entreprenörer som du kan bolla idéer och dela erfarenheter med.

Du väljer själv om du vill ha en plats i det öppna kontorslandskapet eller ett eget kontor, oavsett vad du väljer ingår plats för två personer.

Kontor BIC Factory
BIC Workaround
BIC Workaround - Digitalt koncept
Digitalt koncept

BIC-Workaround

BIC-Workaround är en digital inkubatorplats för dig som entreprenör i Västerbottens inland och till viss del Norrbotten, eller som av annan anledning inte kan delta fysiskt i inkubatorn, som vill få hjälp att utveckla ditt företag på distans.

Du får löpande affärsstöd i form av behovsanpassad coachning med externa konsulter, föreläsningar utifrån de deltagande företagens behov och regelbundna avstämningsmöten med oss i projektledningen för att hjälpa dig framåt. Vi hjälper även till med värdefulla kontakter, pressutskick och synlighet i våra kanaler.

Yahya Alahmad på FS Städ

ViiBIC - en pågående satsning för ökad inkludering, internationalisering och hållbarhet hos nystartade företag

Frågor & svar

En inkubatorplats är fördelaktig på många sätt, inklusive avgiften. Det kostar 1 740 kr eller 2 330 kr exkl. moms i månaden beroende på om du vill sitta i vårt öppna kontorslandskap eller ha ett stängt kontor. En digital inkubatorplats kostar 1 200 kr exkl. moms i månaden. För dig som entreprenör i Västerbottens inland samt Arvidsjaur och Arjeplog erbjuder vi ett reducerat pris på 750 kr exkl. moms i månaden tack vare vår finansiering från Region Västerbotten.

Vår målgrupp är unga upp till 40 år som nyligen startat, eller är på gång att starta företag i antingen Umeå, någon av Västerbottens inlandskommuner eller Arvidsjaur och Arjeplog. Vi ser gärna att du fyllt 18 år och är klar med gymnasiestudierna, men du kan självklart alltid kontakta oss om du behöver ”bolla din idé” och hur du ska ta den vidare.

Du får behovsanpassad affärscoachning, föreläsningar, tillgång till ett starkt nätverk och gemenskap med andra entreprenörer. Bor du i Umeå får du dessutom tillgång till en fullt möblerad kontorsplats för två personer i vår kreativa miljö där kaffe, skrivare, internet och städning ingår så att du kan fokusera på ditt företagande.

Den största skillnaden är hjälpen du får. På BIC får du en massa behovsanpassat affärsstöd under två års tid. Du blir antagen till oss för att vi tror på dig och din affärsidé, därför kan ett co-working space vara ett bra alternativ när du flyger ut från vår inkubator och söker kontorsplats.

Du kan vara hos oss i två år, därefter är tanken att du ska kunna stå på egna ben och vara flygfärdig med ditt företag.