Vill du förverkliga din affärsidé?

Vad kul, vi ger dig förutsättningar att lyckas! Våra styrkor är den kultur, kunskap och det arbetssätt som i över 20 år hjälpt unga entreprenörer att bygga hållbara, livskraftiga företag.

Hos oss får du som är mellan 18–40 år och redo att satsa på din affärsidé hjälp att utveckla ditt företag och dig själv som entreprenör under två års tid. Vi erbjuder en kreativ miljö, behovsanpassat affärsstöd, tillgång till ett starkt nätverk och en gemenskap och utbyte med andra entreprenörer.

Digitalt koncept

BIC-Workaround

Med vårt digitala koncept BIC-workaround får du hjälp att utveckla ditt företag på distans – en digital inkubatorplats kan man säga. Här ingår allt förutom just den fysiska miljön, men med möjlighet att uppgradera till en fysisk kontorsplats när väl pandemin lättat.

Du får löpande affärsstöd i form av behovsanpassad coachning med externa konsulter, föreläsningar och workshops samt hjälp att bygga upp en rådgivande skuggstyrelse som stöttar dig att nå dina mål. Vi hjälper även till med värdefulla kontakter och synlighet i våra kanaler. Dessutom får du utbyta erfarenheter med andra BIC-företag.

En digital inkubatorplats är väldigt förmånlig och kostar 750 kr exklusive moms i månaden.

BIC Workaround - Digitalt koncept
Kontor på BIC Factory

Kontor

Som företagare på BIC Factory får du tillgång till kontorslokaler i en kreativ miljö mitt i centrala Umeå. Här ingår allting så som möbler, kaffe, skrivare, städning, internet, mötesrum och förråd. Du får dessutom kollegor på köpet, ja du läste rätt! Här spenderar du dagarna tillsammans med andra drivna entreprenörer som du kan bolla idéer och dela erfarenheter med.

Du väljer själv om du vill ha en plats i det öppna kontorslandskapet eller ett eget kontor, oavsett vad du väljer ingår plats för två personer.

Affärsstöd

Hos oss får du den hjälp du behöver. Du har stor möjlighet att påverka och ta för dig av vårt smörgåsbord av affärsstöd. Ditt driv är avgörande!

Varje termin får du tillgång till tio timmar affärscoachning med externa konsulter som vi matchar mot dina behov. Vi hjälper dig bygga upp en skuggstyrelse till ditt företag som vi kallar “BIC-board”. En BIC-board består av två till tre personer, ofta företagare med olika kompetenser, som är ditt bollplank under BIC-tiden och hjälper dig att hantera utmaningar och nå dina mål. Föreläsningar och workshops bokas in regelbundet utifrån generella behov hos företagen och vad vi anser skapar värde.

BIC Factorys personal finns alltid tillhands för att peppa och hjälpa dig framåt i din nya karriär som ung företagare. Men kom ihåg, det är du själv som är bossen och tar alla beslut som rör ditt företag.

Affärsstöd BIC Factory
84 Grams

Nätverk

Vi vet att rätt kontakter skapar möjligheter och är avgörande för att bygga ett framgångsrikt företag. Som BIC-företag får du därför hjälp att bygga ditt nätverk. Vi förser dig med rätt kontakter, hjälper dig att skriva och skicka ut pressmeddelanden och synliggör dig och ditt företag i våra kanaler så att du blir en viktig pusselbit i Umeås näringsliv.

Det finns också stora möjligheter till utbyte och lärande med andra BIC-företag, både nuvarande företag och alumner.

Frågor & svar

Det kostar mellan ca 1500 kr till 2000 kr exkl. moms i månaden.

Alla mellan 18–40 år som nyligen startat, eller är på gång att starta företag i Umeå.

Du får en fullt möblerad kontorsplats för två personer i en kreativ miljö, behovsanpassad affärscoachning, föreläsningar, tillgång till ett starkt nätverk och gemenskap med andra entreprenörer. Utöver det ingår kaffe, skrivare, internet och städning så att du kan fokusera på ditt företagande.

Den största skillnaden är hjälpen du får. På BIC får du, förutom ett kontor, även en massa behovsanpassat affärsstöd under två års tid. Du blir antagen till oss för att vi tror på dig och din affärsidé, därför kan ett co-working space vara ett bra alternativ när du flyger ut från vår inkubator och söker kontorsplats.

Du kan vara hos oss i två år, därefter är tanken att du ska kunna stå på egna ben och vara flygfärdig med ditt företag.