Medfinansieras av Europeiska unionen

Nytt accessoarföretag i Umeå

Rusty Specs
Rusty Specs. Från vänster: Johan Näsström, Oscar Lisnell och Simon Frohm. Foto: Malin Grönborg

Solglasögonföretaget Rusty Specs har startat upp i Umeå med tillverkning och kontor på BIC Factory.

Rusty Specs tillverkar och säljer solglasögon i hållbara material. Fronten på bågen är gjord av miljövänlig plast och skalmarna tillverkas av 100% återvunnen metall.

– Det unika med våra produkter är att de tack vare rostens egenskaper får ett alldeles säreget utseende. Målet är att skapa de mest unika solglasögonen på marknaden som har liten eller ingen inverkan på miljön, säger Oscar Lisnell, en av grundarna till företaget.

Ägarna bakom Rusty Specs är Johan Näsström, Simon Frohm och Oscar Lisnell. Johan och Simon lärde känna varann när de började studera civilekonom-programmet med inriktning service management vid Umeå Universitet. Idén till företaget kom när Johan var ute på en nio månader lång resa. Med ett intresse för design och accessoarer fattade han tycke för just solglasögon under tiden i Australien. Sedan tidigare har han även fascinerats av rost. Till slut bestämde han sig för att kombinera de två delarna och skapa ett modemärke. Tillsammans med studiekamraten Simon, som dessutom har en bakgrund inom försäljning av optik, och Oscar som kompletterar företaget inom IT och design, bildades Rusty Specs.

– Likt mycket annat så bär rost på en historia, vilket varumärket ska representera. Vi döper varje kollektion efter ett visst årtal och stad inom Europa. Något som kommit att bli det mest betydelsefulla med bågarna är vårt lokalproducerade hantverk som både står sig med tiden och är vänlig mot miljön, säger Johan Näsström.

Idag säljs produkterna via utvalda återförsäljare i Umeå och via den egna webbshopen. Men företaget planerar att etablera sig på fler marknader framöver.

– Nu närmast planerar vi att effektivisera vår verksamhet för att kunna komma upp i en högre volym och nå ut i fler distributionskanaler. Vi vill också utöka vår produktportfölj. Lokalerna på BIC Factory kommer göra det möjligt för oss att växa, öka produktionen och och ta ett nytt steg i vår resa till att bli Umeås främsta accessoarföretag. I dagsläget säljs våra produkter hos återförsäljare i Umeå, men inom en snar framtid ser vi oss i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Simon Frohm.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna

22 april 2024
Under en mingelmiddag för unga entreprenörer på torsdagen (den 18 april) delade Västerbottens landshövding Helene Hellmark Knutsson ut priset Young Startup Award. Priset instiftades