Medfinansieras av Europeiska unionen

Ekonomikonsult går sin egen väg och startar bolag

Hanna Wiik som driver Ekonomikollen erbjuder ekonomitjänster till små och medelstora bolag.
Hanna Wiik, Ekonomikollen. Foto: Malin Grönborg

Ekonomikollen är ett nystartat företag som drivs av Hanna Wiik. Med utgångspunkt i kundernas verksamhet och behov erbjuder Ekonomikollen personligt anpassade ekonomitjänster till bolag.

Hanna Wiik har de senaste åren arbetat på en redovisningsbyrå i Stockholm. 2016 valde hon att starta företag på hemmaplan i Umeå.

– Att få äran att arbeta med ett flertal företag och se deras verksamhet utvecklas är en enorm drivkraft för mig i mitt arbete, säger Hanna Wiik.

Ekonomikollen erbjuder ekonomitjänster till små och medelstora bolag i framför allt Umeå-regionen. Företaget arbetar långsiktigt med sina kunder men tar sig an även kortare uppdrag. Det kan handla om allt ifrån ekonomisk rådgivning och administration till löpande bokföring och lönehantering. En viktig del är att tillsammans med kunden skapa ekonomiska rutiner och arbetssätt som är anpassade efter verksamheten och det rådande behovet.

– Ekonomi är så otroligt vitt och brett. Min utgångspunkt är att ha ett personligt och anpassat arbetssätt mot mina kunder. Olika rutiner krävs för olika kunder, så det är viktigt att vara lyhörd. Genom att lära känna kunden och förstå kundens behov har jag möjlighet att förbättra processer och ta upp frågeställningar som tidigare inte uppmärksammats, säger Hanna.

En av anledningarna till att Hanna startade företag var hennes nyfikenhet och intresse för att arbeta med olika typer av bolag och få erfarenheter från olika branscher.

– Utmaningen är att driva mitt egna bolag. Jag lär mig mycket i utbytet med de företag jag arbetar med. Att dessutom sitta på BIC tillsammans med andra nystartade företag är väldigt motiverande. Här får jag möjlighet att utvecklas inom områden som är nya för mig. När det går bra för de andra företagen så motiveras jag också, säger Hanna.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna