Medfinansieras av Europeiska unionen

ESTHER VILL HJÄLPA SÅNGARE UTVECKLA EN BÄTTRE RÖSTKONDITION

Esther von Schoenberg

Esther von Shoenberg, sånglärare och dirigent, är grundare till Vocalise – en röstträningsapp för kör- och solosångare som vill utveckla sin sångröst. Appen bygger på kunskap om lärande och hjärnan och innehåller ett sex månader långt träningsprogram med övningar för röst, kropp och sinne som gör sångträning hemma effektiv och lustfylld.

Idén till Vocalise fick Esther efter att ha fött sitt andra barn.

­­­­­­­­­­­­­­­­- Jag saknade min röst efter jag fått barn, kroppen hade haft det svårt och jag hade tappat både styrka och flexibilitet. Genom att använda en träningsapp hittade jag motivation och regelbundenhet i min fysiska träning och upptäckte att även min röst blev bättre. Det gav mig insikten att samma principer kan tillämpas för att träna och utveckla sångteknik. När man släpper på spänningar i käken, nacken, axlar och rygg befriar man också rösten, säger Esther von Shoenberg.

Esther är en holländsk sopran, sånglärare och dirigent med masterexamen i klassisk sång från ArtEZ University of the Arts i Nederländerna. De senaste fem åren har Esther bott och arbetat i Sverige och under den tiden knytit till sig ett team med kompetenser inom fysioterapi, talterapi, musiklära och komposition som alla bidragit till utvecklingen av appen.

Ambitionen är att erbjuda träningsprogram med rösten som utgångspunkt till fler målgrupper. Just nu sker ett samarbete tillsammans med Umeå Universitet och svenska hjärnstiftelsen Hjärnkraft med målet att göra en version av appen som stödjer rehabiliteringsprocessen hos personer med hjärnskador.

FÖR MER INFO, KONTAKTA;
Esther von Schoenberg
Esther.vonschoenberg@gmail.com
+46738354518

https://vocalise.app/vocalise-sl-svenska/

www.esthervonschoenberg.com

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna