Medfinansieras av Europeiska unionen

FÖRETAGARE INOM ÄLDREOMSORG PRISAS

Bildtext från vänster; Landshövding Helene Hellmark Knutsson, Lena Öhlund, BIC Factory, Ellenor Koppari, representant för Stunder, Elin Pudas, Uminova Innovation, Gustav Paringer, Presto

Under en mingelmiddag (torsdagen den 30 mars) för unga entreprenörer delade Västerbottens landshövding Helene Hellmark Knutsson ut priset Young Startup Award. Priset instiftades för sju år sedan av inkubatorerna BIC Factory och Uminova Innovation.
Årets vinnare är Frida Nilsson, medgrundare med Aron Kristoffersson till hemtjänstbolaget Aleva och avknoppningen Stunder. Stunder är en kompletterande hem- & äldreboendetjänst som matchar äldre och deras anhöriga med eldsjälar för att skapa meningsfulla stunder ihop.

– Det känns väldigt roligt och hedrande! Idag lever många i Sverige i ensamhet, majoriteten av dem är äldre. Med detta pris vill vi lyfta äldreomsorgen som en möjliggörare som förhoppningsvis kan inspirera fler till nya initiativ, säger Frida Nilsson.
Priset tilldelas unga, drivna och talangfulla entreprenör som är goda förebilder för andra nuvarande och blivande entreprenörer. Vinnaren tilldelas också en prispeng på 10 000 kronor, sponsrat av det tidigare startup-företaget Aptum, numera Presto.

Stunder får affärsstöd på Uminova Innovation i Umeå.

– Vi vill hylla vassa och orädda startups som bidrar till att lyfta regionen och inspirera andra att ta steget och satsa på sitt företagande. Frida är väldigt dedikerad och engagerad i allt hon gör. En smart och modig person som det är roligt att jobba med, säger Hillevi Lindelöf, affärsutvecklare på Uminova Innovation.
Mingelmiddagen arrangerades i samband med Young Startup Day som syftar till att inspirera till företagande. På Young Startup Day deltog omkring 350 personer på plats i Väven, och eventet sändes även live till tittare i hela Västerbotten.
Arrangörer bakom Young Startup Day är Umeå Kommun, Länsstyrelsen, Ung Företagsamhet, BIC Factory, Uminova Innovation, eXpression och Presto. Med finansiering av Tillväxtverket och Region Västerbotten.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna