Medfinansieras av Europeiska unionen

Inspiration till att skriva bättre texter

För tredje året i rad anordnade före detta BIC-företaget Bättre Text konferensen Presens och i år var temat ”Språk och makt”. Under dagen fick deltagarna, främst personer som skriver i jobbet, ta del av föredrag från experter på området.

Bland annat talade Elfrida Bergman, kulturanalytiker, om hur hon genom projektet Queering Sápmi hjälpt till att skapa en plattform för samer som inte passar in i vare sig den samiska eller koloniserade normen.

Både Elfrida och Karin Milles, docent i svenska, tog upp hur språket kan användas som politiskt verktyg och hur avsaknaden av ord gör normer synliga.

– Pojkar har snopp och jag har … vad? säger Elfrida.

En annan föreläsare var AnnaKarin Nyberg, internetforskare och universitetslektor i informatik, och även medlem i BIC-företaget Knäck Medias styrelse. Hon pratade tillsammans med Mikael Wiberg, med samma titel, om härskartekniker i sociala medier. Tillsammans har de skrivit en bok i ämnet där de tar upp hur de klassiska härskarteknikerna har fått många nyanser som används dagligen på nätet.

– En bra motstrategi till sådant beteende är att bemöta det med vänlighet. Det är svårt att fortsätta vara elak med någon som är snäll med dig, säger AnnaKarin.

AnnaKarin Nyberg höll föredrag på Presenskonferensen som arrangerades av Anna Norman och Lisa Rönnblom, Bättre Text.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna