Medfinansieras av Europeiska unionen

NY UPPSTICKARE INOM IT-OCH TELEKOM

Emil Westrin och Navid Haghjo från 84 Grams.
Emil Westrin och Navid Haghjo, 84 Grams.

84 Grams är en nystartad bredbandsleverantör som vänder sig till företag, organisationer och föreningar (Bostadsrättsföreningar och byanät). Företagets grundare har en gedigen erfarenhet inom it- och telekombranschen. De operativa i bolaget, Emil Westrin och Navid Haghjo, kommer senast från A3 där de arbetat som som Key Account Manager respektive försäljningschef. Med sig har de företagsprofilerna, Christer Karlsson och Johan Hellström, som både är delägare och finansiärer i bolaget.

– Eftersom vi äger vår egen produktion och inte sätter etikett på någon annans tjänst så kan vi erbjuda väldigt kostnadseffektiva lösningar utan att tumma på kvalitén. Vi har alltid kundens bästa i fokus och som utgångspunkt. Genom ett nära samarbete med andra lokala aktörer blir vi väldigt snabbfotade och kan tillhandahålla mycket flexibla lösningar, berättar Emil Westrin.

84 Grams kommer att leverera bredbandstjänster nationellt men med huvudsakligt fokus på företag i Norrland. Bolaget har nyligen startat upp sitt huvudkontor i Umeå och rekryterats in till företagsinkubatorn BIC Factory.

– Det känns fantastiskt kul att få vara med att bygga ett lokalt kundorienterat norrländskt företag från grunden, där man kan tillvarata all tidigare erfarenhet och göra rätt från början. Många företag väljer att flytta hela eller delar av sin verksamhet söderut eller utomlands, men vi ser enorm potential i Norrland och vill utveckla regionen tillsammans med våra kunder. Vi kommer att säkerställa våra kunders framtida digitaliseringsprocess, och det vi levererar kan vi stå för till 100 procent, säger företagets VD Navid Haghjo.


UTLÅTANDE FRÅN 84 GRAMS KUNDER

”Atea Skellefteå har valt 84 Grams som samarbetspartner på grund av den flexibla och snabba leverans som 84 Grams ger oss och våra kunder. Eftersom 84 Grams har ett fokus mot företag så kan dom skräddarsy leveransen för att optimera den för våra kunders specifika behov.”

Mattias Lindberg, Konsultchef Atea Skellefteå

”Vi har jobbat med personerna bakom bolaget under flertalet år så att fortsätta arbetet var en självklarhet när 84 Grams startade. Att långsiktigt arbeta med en leverantör som förstår vårt bolag och teknik är väldigt viktigt för oss. 84 Grams hjälper oss att säkerställa en effektiv och framtidssäker infrastruktur för vår kommunikation.”

Thomas Roshed, Nätverkstekniker – Eitech

”Ett samarbete med 84 Grams kändes självklart eftersom de besitter den spetskompetens vi efterfrågar samt har god förståelse för kundens affär och behov över tid. Vi värdesätter att kunna arbeta med ett lokalt bolag som ger snabb återkoppling, är flexibla och som framförallt lever upp till våra förväntningar.”

Jörgen Anderhed, VD – Fiber8

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna