Medfinansieras av Europeiska unionen

Nytt koncept väntas stärka BIC Factorys entreprenörer

Bic Factory

I höst lanserar BIC Factory konceptet ”hotdesk” som gör det möjligt för utflyttade företag att hyra tillfälliga kontorsplatser. Lösningen kompletterar inkubatorverksamheten genom att ge fler tillgång till den kreativa miljö som finns på BIC Factory.

BIC Factory har sedan 1998 erbjudit lokaler, stöd och nätverk till nystartade företag i Umeå. Nu kompletteras inkubatorverksamheten med kontorsplatser som utflyttade företag har möjlighet att hyra. Det kan handla om någon enstaka dag, en vecka eller månad. Satsningen är en del i BIC Factorys arbete för att stötta företagen även efter den två-åriga inkubationstiden.

– Då vi uppmärksammat att en del företag idag efterfrågar alltmer flexibla kontorslösningar har vi möblerat upp ett rum med tre kontorsplatser som de utflyttade företagen enkelt kan boka via vår webbplats. Vi har redan nu kontakt med två företag som planerar att hyra platser vid behov under hösten, säger Kerstin Edvardsson, projektledare digital satsning.

– Vi tror på ett långsiktigt arbete med inkubatorföretagen och är därför måna om att hålla kontakten med utflyttade företag. Vår förhoppning är att satsningen bidrar till en ännu mer levande miljö och ett ökat utbyte mellan företag som sitter i inkubatorn idag och företag som suttit här tidigare. Erbjudandet kommer även vara värdefullt för företag som suttit på BIC Factory under två år men som inte hittat lämplig lokal att flytta till, menar Lena Öhlund, verksamhetsledare.

För ytterligare information, kontakta; Lena Öhlund, mobil; 0703-76 25 37

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna