Medfinansieras av Europeiska unionen

TAR PLATS PÅ BIC MED RÖSTTRÄNINGSAPP 

Esther von Schoenberg

Företaget EVONS Creative Voice Solutions AB med operasångerskan Esther von Schoenberg i spetsen, har nyligen tagit plats hos oss för att utveckla sin holistiska röstträningsapp Vocalise. Appen vänder sig i första hand till solister och körer som redan är bekanta med klassisk röstteknik.

– Med appen hoppas jag att människor kommer att upptäcka att de kan utveckla sin förmåga och hitta glädjen i att sjunga. Rösten ska inte vara ett hinder och med appen vill jag visa att regelbunden övning ger färdighet, säger Esther von Schoenberg.

Tack vare stöd från Almi, Region Västerbotten och Europeiska regionala utvecklingsfonden finns en första version av appen Vocalise att ladda ner på webbsidan (Vocalise.app).

Idén till appen fick Esther i samband med att hon drabbades av foglossning under sin andra graviditet, något som även påverkade hennes förmåga att sjunga.

–  För att råda bot på mina problem testade jag en träningsapp som hjälpte mig att hitta både motivation och regelbundenhet i min träning. Det var i samband med det som jag insåg att jag behövde något liknande för att utveckla min egen sångteknik, berättar Esther.

Vocalise är företagets första tjänst. På sikt är ambitionen att erbjuda en bredd av olika träningsprogram till fler målgrupper där sången är den gemensamma nämnaren. Just nu håller hon på att undersöka om röstträningsappen även kan fungera som rehabiliteringsstöd för människor som drabbats av hjärnskada.

– Jag vill så mycket med mitt företag och känner verkligen att jag har hamnat rätt på BIC Factory som redan gett mig en knuff i rätt riktning. Har redan nu ett starkt team av experter som är knutna till mitt företag. För mig är det viktigt att jag utvecklar tjänster som är vetenskapligt förankrade, berättar Esther.

Esther har sitt ursprung i Nederländerna och kom för första gången till Sverige i samband med att hon deltog på ett sångläger i Härnösand där hon också träffade sin nuvarande man som är bördig från Umeå. Esther har en masterutbildning i opera och klassisk sång och har tidigare arbetat som solist, sånglärare och professionell körsångerska.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA;

Esther von Schoenberg; 073-835 45 18, esther@vocalise.app, www.esthervonschoenberg.com

Länk: Vocalise.app

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna