Medfinansieras av Europeiska unionen

ZATISFY SÄKRAR VÅRDUTRUSTNING UNDER CORONA-PANDEMI

Roberth Jonsson, grundare av Zatisfy, har flyttat in på BIC Factory. Företaget hjälper företag med CE-märkning.
Roberth Jonsson, Zatisfy

Det småländska företaget Pamex plastic AB, verksam inom plasttillverkning, har till följd av coronakrisen ställt om och tillverkar nu skyddsvisir för att bistå i kampen mot Covid-19. Produktionen är i full gång och Umeåföretaget Zatisfy har fått i uppdrag att hjälpa till med CE-märkningen av produkten.

– Vi håller på att ta fram en bruksanvisning som matchar de krav som ställs på direktivet för standarden och handleder dem vidare. Vi har en leveranstid på en komplett CEmärkning på cirka tre veckor och hjälper till att göra processen så smidig som möjligt för kunden, säger Roberth Jonsson, grundare av Zatisfy.

– Vi undersökte möjligheterna att snabbt CE-märka och komma ut på marknaden med vårt visir till vården och det var precis vad Zatisfy erbjöd. Vi förser dem med den information de behöver och resten sköter dem, säger Andreas Wilhelmsson, VD Pamex.

De färdiga produkterna ska i huvudsak säljas till sjukvården i Sverige och övriga EU. I och med rådande situation prioriterar testinstituten i EU testning av produkter till vården som kräver CE-märkning. För företaget Zatisfy är personlig skyddsutrustning ett nytt affärsområde.

– Det är kul att lära sig något nytt och i det här fallet bidra till att livsnödvändig utrustning snabbt kommer ut på marknaden. Jag får redan frågor från andra företag och sätter nu samman lösningar för att CE-märka annan skyddsutrustning, till exempel ansiktsmasker, säger Roberth Jonsson, Zatisfy.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna