Medfinansieras av Europeiska unionen

STARTUPS FRÅN UMEÅ I SAMVERKAN FÖR SÄKRARE PRODUKTER

Bild på Roberth Jonsson, Zatisfy, Elias Andersson, Capivo, Josefine Egerszegi och Kristoffer Pettersson, Stoffe Pettersson Media som samverkat kring en digital utbildning inom CE-märkning.
Från vänster: Roberth Jonsson, Zatisfy, Elias Andersson, Capivo, Josefine Egerszegi och Kristoffer Pettersson, Stoffe Pettersson Media. Foto: Kristoffer Pettersson

Startupbolaget Zatisfy lanserar en kostnadsfri digital utbildning i CE-märkning som lär ut och ger en grundläggande förståelse för vad det är och tillvägagångssättet.

– Trots att jag själv är kunnig inom CE-märkning så vet jag att det kan upplevas krångligt att hitta vägen fram till en färdig CE-märkt produkt. Vi vill bidra till att avdramatisera processen och göra den tillgänglig för fler, och det här är ett sätt att göra det på, säger Roberth Jonsson, grundare av Zatisfy.

Utbildningen är framtagen genom ett samverkansprojekt mellan Zatisfy och tre företagare som, liksom Roberth, driver sina verksamheter från företagsinkubatorn BIC Factory i Umeå.

– Tack vare BIC Factory har jag lärt känna personer nära till hands som har den kompetens jag behöver, så det var självklart för mig att jobba med dem. Elias Andersson från Capivo med sin kompetens inom digitala utbildningar och bakgrund som lärare, Kristoffer Petterson som filmat och redigerat allt rörligt material och Josefine Egerszegi, formgivare, som skapat illustrationerna i utbildningen, berättar Roberth Jonsson.

Det är via Region Västerbottens omställningscheck som företaget beviljats medel för att möjliggöra projektet och genom Bracke Forest har företaget hittat sin första testperson och idealkund.

– CE-märkning är komplext och den digitala utbildningen som Zatisfy tagit fram har gett mig en mycket bra grundförståelse för konceptet, hur direktiv och standarder hänger ihop och inte minst hur man når CE-märkningen i slutändan, säger Hans Eriksson, Bracke Forest.

Länk till utbildningen www.zatisfy.se/zeducation
Länk till mer info om Region Västerbottens omställningscheck

OM CE-MÄRKNING

CE-märkning är en produktmärkning som innebär att tillverkaren garanterar och tar ansvar för att produkten uppfyller de lagar och krav som ställs på produkten. Vilka krav som ställs är olika beroende på just vilket direktiv som produkten faller under. Direktiven är lagkravet som ska följas och man tar hjälp av standarder för att göra det. Standarder i sin tur är dokument som mer i detalj beskriver vilka krav som ställs. CE-märkning är ett brett koncept som täcker många produktgrupper som tex maskiner, leksaker och personlig skyddsutrustning.

OM ZATISFY

Zatisfy grundades 2018 av Roberth Jonsson och fokuserar på att stötta och coacha företag inom produkt- och anläggningssäkerhet. Zatisfy konsultar inom de allra flesta produktgrupper men med fokusområde kring maskiner och har kunder över hela världen. 2020 lanserades den första digitala grundutbildningen inom CE-märkning.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna