Organic Socks of Sweden erbjuder högkvalitativa ekologiska bomullsstrumpor och underkläder i färgglad design till kvinnor och män. Produkterna är GOTS-certifierade (Global Organic Textile Standard). Det intygar att textilierna är ekologiska och att bomullen kontrollerats under hela produktionskedjan. Certifieringen försäkrar även att inga giftiga kemikalier använts och att sociala krav är uppfyllda.

Grundaren Mudassar Anwaar flyttade från Pakistan till Sverige hösten 2012 för att förverkliga sin dröm om att ta en magisterexamen i Textile Value Chain Management på Textilhögskolan i Borås. Mudassars nyfikenhet och intresse för textil kom redan som barn när han växte upp i textilstaden Faisalabad. Innan flytten till Sverige studerade han textilteknik och arbetade därefter åtta år som produktingengör i ett av världens största multinationella företag inom strumptillverkning i Pakistan.

Mudassar brinner för miljö, hälsa, utbildning och välgörenhet. Genom Organic Socks of Sweden vill han värna om miljön och bidra till en bättre värld. Därför går en procent av vinsten till flickors utbildning på landsbygden i Pakistan.

Produkterna finns att köpa på Organic Socks of Swedens webbshop och hos utvalda återförsäljare.

 

Kontakt:

Mudassar Anwaar

070-405 44 70

mudassar@organicsocks.se

www.organicsocks.se

facebook.com/organicsocksofsweden