Rusty Specs tillverkar och säljer solglasögon i hållbara material. Fronten på bågen är gjord av miljövänlig plast och skalmarna tillverkas av 100% återvunnen metall. Det unika med produkterna är att de, tack vare rostens egenskaper, får ett alldeles säreget utseende. Målet är att skapa de mest unika solglasögonen på marknaden som har liten eller ingen inverkan på miljön.

Ägarna bakom Rusty Specs är Johan Näsström, Simon Frohm och Oscar Lisnell. Johan och Simon lärde känna varann när de började studera civilekonom-programmet med inriktning service management vid Umeå Universitet. Idén till företaget kom när Johan var ute på en nio månader lång resa. Med ett intresse för design och accessoarer fattade han tycke för just solglasögon under tiden i Australien. Sedan tidigare har han även fascinerats av rost. Till slut bestämde han sig för att kombinera de två delarna och skapa ett modemärke. Tillsammans med studiekamraten Simon, som dessutom har en bakgrund inom försäljning av optik, och Oscar som kompletterar företaget inom IT och design, bildades Rusty Specs.

Idag säljs produkterna via utvalda återförsäljare i Umeå och via den egna webbshopen. Men företaget planerar att etablera sig på fler marknader framöver.

Kontakt:

Johan Näsström
0738-437816
johannasstrom@gmail.com

Simon Frohm
0730-867543
simonfrohm@hotmail.com

Oscar Lisnell
070-7211232
o.lisnell@gmail.com

Webb: rustyspecs.com
Facebook: facebook.com/rustyspecs
Instagram: @rustyspecs