Medfinansieras av Europeiska unionen

UMEÅKREATÖR STARTAR FÖRETAG

Josefine Egerszegi, illustratör och formgivare
Josefine Egerszegi, illustratör och formgivare.

Josefine Egerszegi är illustratör och formgivare och nybliven entreprenör som tagit plats på företagsinkubatorn BIC Factory. Kännetecknande för hennes skapande är att hon använder sig av både analoga och digitala metoder samt hennes stora intresse för storytellning och äventyr.

– För mig är det viktigt att berätta något med det jag gör. Min illustrationsstil är influerad av mystik och den magiska känslan jag får av sagor. Det jag skapar har en liten touch av magi, något som väcker intresse, säger Josefine Egerszegi.

I det egna företaget kommer hon att arbeta med kunduppdrag och sälja prints via sin webbshop. Att illustrera åt spelföretag samt spel- och bokförlag är några av drömuppdragen som hon hoppas få arbeta med. En annan målsättning är att ta sin an uppdrag och samarbeten även utanför Sverige.

– De senaste åren har det kliat i fingrarna att bli min egen och driva egna projekt med den kontroll det innebär och möjligheten att ta mig an nya och större utmaningar. Att starta upp på BIC Factory känns väldigt bra med tanke på hjälpen jag får och att spendera dagarna tillsammans med andra företagare, säger Josefine Egerszegi.

Josefine har en Master of Arts från London University från 2014 och har sedan dess arbetat med visuella media i olika former, från att vara artworker på designkontor i London till att driva kulturprojekt i Umeå och samarbeten med vänorten Würzburg. De senaste åren har Josefine arbetat med allt från konceptillustration för spel och film till posterdesign, skivomslag och formgivning av marknadsföringsmaterial för tryck och sociala medier. Hon kommer senast från en tjänst på Kulturverket i Umeå som driver kulturprojekt för barn och ungdomar.

Dela inlägget

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Senaste nyheterna